Ген. Юрий Кузнецов Началникът на Главното управление Кадри“ на руското министерство

...
Ген. Юрий Кузнецов Началникът на Главното управление Кадри“ на руското министерство
Коментари Харесай

Над един милион долара са открити при обиски на имоти на арестувания руски генерал

Ген. Юрий Кузнецов 

Началникът на Главното ръководство „ Кадри “ на съветското министерство на защитата военачалник Юрий Кузнецов е в ареста поради дело за подкупи, заяви Следственият комитет на Русия.

Кузнецов е „ обвинен във взимане на подкупи в изключително огромни размери “, съобщи говорителката на съветския Следствен комитет Светлана Петренко.

Според проверяващите генералът „ е получил подкупи от представители на търговски структури за осъществяване на избрани дейности в тяхна изгода “ от 2021 до 2023 година, когато е работил като шеф на 8-о ръководство на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, съобщи тя. Това ръководство дава отговор за отбраната на държавната загадка в съветската войска.

При претърсвания на парцели на Кузнецов са открити и конфискувани над 100 милиона рубли (около 1,1 милиона долара) в съветска и задгранична валута, златни монети, колекционерски часовници и други първокласни предмети, сподели Петренко.

Съдията одобри настояването на проверяващите обвиненият да бъде оставен в ареста, добави говорителката.

Кузнецов е началник на Главното ръководство „ Кадри “ от май 2023 година, съгласно уеб страницата на Министерството на защитата. От 2010 до 2023 година е отговарял за 8-о ръководство на Генералния щаб, което се занимава с държавни секрети.

Миналия месец заместник-министърът на защитата Тимур Иванов беше задържан също по обвинявания за взимане на рушвет в огромни размери. Престъплението носи наказване до 15 години отнемане от независимост.

Адвокатът на Иванов, Мурад Мусаев, съобщи пред медиите, че клиентът му е обвинен в приемане на услуги от строителни компании, реализатори на поръчки за армията, оценени на над 1,1 милиарда рубли (около 12,2 милиона долара).

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР